Блог

Барман/ка в клуб за настолни игри

Ако крафт бирите са интересна тема за разговор за теб…

Ако представата ти за забавление включва, а не изключва мисленето…

Ако общуването с хора ти е лесно и приятно…

МОЖЕ БИ ТЪРСИМ ТОЧНО ТЕБ!

В клуба имаме нужда от колега, който да заеме позицията „барман“.

При нас обаче митичното същество „барман“ има разнообразни отговорности:

логични – отваряне на бири и забъркване на коктейли;

интересни – опитване на нови крафт бири и играене на настолни игри;

прозаични – миене на чаши и почистване на помещението вечер;

наложителни – попълване на служебна документация и работа с касов апарат;

креативни – идеи за събития, украса;

интензивни – ученето на правила на игри;

социални – свободно общуване с познати и непознати.

Ако искате да разберете повече за работата при нас, изпратете ни СV и 2-3 изречения свободен текст, в който ни опишете опита си в работата с клиенти/хора или интереса ви към крафт бири и/или настолни игри на адрес boardgamesruse@gmail.com до 15. януари.

Работното време на клуба е от вторник до неделя. Търсим преимуществено човек за пълен работен ден, но е възможно при добра кандидатура и желание за непълен работен ден да предложим варианти и за такава ангажираност.Къде и какво на Black Friday (настолни игри)?

Миналата година написахме статия, в която обобщихме офертите на различни специализирани сайтове за настолни игри, която се радваше на голям читателски интерес. Затова тази година ще го правим пак.

bigbag.bg – това е сайтът на Фантасмагория, на които дължим превода на много игри на български език. Те пусната тийзър за утрешните си оферти, но на кратко имат следните плюсове – ако направите няколко поръчки, те ще ви ги обединят и изпратят наведнъж, има безплатна доставка при поръчка над 50 лв, има игра подарък при покупка над 100 лв и още една игра подарък за поръчки над 200 лв, подготвили са оферти за комплекти от игри.

boardgames.bg – това е сайтът, на която можете да намерите най-голямо разнообразие от чуждоезични игри и аксесоари. Те предлагат секция с намалени игри от 17. до 30. ноември, а вчера обявиха и новата си бонус система за лоялност, която ще носи благинки за хората, които често ги използват.

time2play.bg – това е най-новият сайт за настолни игри, който отвори в София на 23.ноември. Създаден е от опитен геймър, така че там може да очаквате добра селекция от игри, а до 30.ноември и 20% намаление на всички продукти.

Pikko games – те са имали намаление от 19.до 25.ноември, така че може би не трябва да очакваме нови оферти за петък.

Nastola – онлайн магазин, базиран в Пловдив – град, който в последните години активно развива културата на настолните игри. Във фейсбук страницата им пише да очакваме оферти за черния петък, така че може да се прегледат.

Ozone – Въпреки че бяха обявили намаление от 22. до 25.ноември, в сайта им все още има оферти за намалени настолни игри. (всъщност тази сутрин промениха датите на промоцията на 29.11-2.12., така че просто имат два “Черен петък”)

Надяваме се, че този списък ще ви е полезен при избора на място за пазаруване.

Двата основни сайта, които използваме ние, за да се информираме за новостите в света на настолните игри, и които могат да са ви полезни при взимането на решение каква игра да си купите са bigboxgamers и BoarDDelights.

Ако нямате време да четете ревюта на игри, най-бърза справка за игри може да направите в сайта – https://boardgamegeek.com/ . Всяка игра има рейтинг, който се формира от хора, които са я играли. Има и снимки на компоненти и описание и изобщо – силно препоръчваме да проверявате там преди покупка.

Както знаете, в клуба също продаваме настолни игри и аксесоари за тях. Ние няма да предлагаме намаления на 29. ноември, защото със сигурност не можем да постигнем процентите, които предлагат големите онлайн магазини. Нещото, което сме подготвили, са няколко специални оферти, които ще важат между 4. и 14. декември.

Погрижи се за игрите си -15% отстъпка на протектори за карти на марката Ultimate Guard

Настолна игра и подарък – преживяване -при закупуване на настолни игри на обща стойност над 70 лв – безплатна месечна карта за клуба

MTG развитие – при закупуване на Planeswalker deck получавате по 1 допълнителен тематичен бустър

Започни да играеш Dungeons&Dragons -Starter set – 38 лв (вм. 45 лв), Essentials kit – 41 лв (вм. 48 лв), Player’s Handbook/ Monster manual/ DM Guidе + DM screen – 95 лв (вм. 110 лв)

Оцветяване на миниатюри – 2 комплекта D&D фигурки (общо 4 фигурки)    16 лв (вм. 20 лв); Комплект бои Vallejo (16 бр бои) + starter set (четки) – 75 лв (вм 84,50)

Детски игри – “Моята първа овощна градина” – 44 лв (вм. 49,90 лв); “Животно върху животно” – 39 лв (вм. 44,90 лв)

Предизвикателство за детективи – “Криминални хроники” – 44 лв (вм. 49,90 лв); “Шерлок!”  2 бр игри за 20 лв (вм. 25,80 лв)

Оценяваме доверието и подкрепата, която ни оказвахте през изминалата година, за да можем да започнем да предлагаме настолни игри и да направим хобито по-достъпно за повече русенци.

Търсим нов колега

Ако крафт бирите са интересна тема за разговор за теб…

Ако представата ти за забавление включва, а не изключва мисленето…

Ако общуването с хора ти е лесно и приятно…

МОЖЕ БИ ТЪРСИМ ТОЧНО ТЕБ!

В клуба имаме нужда от нов колега, който да заеме позицията „барман“.

При нас обаче митичното същество „барман“ има разнообразни отговорности:

логични – отваряне на бири и забъркване на коктейли;

интересни – опитване на нови крафт бири и играене на настолни игри;

прозаични – миене на чаши и почистване на помещението вечер;

наложителни – попълване на служебна документация и работа с касов апарат;

креативни – идеи за събития, украса;

интензивни – ученето на правила на игри;

социални – свободно общуване с познати и непознати.

Ако искате да разберете повече за работата при нас, изпратете ни СV и 2-3 изречения свободен текст, в който ни опишете опита си в работата с клиенти или интереса ви към крафт бири и настолни игри на адрес boardgamesruse@gmail.com до 10.ноември.

Работното време на клуба е от сряда до неделя от 14,00 до 22,00 ч. Търсим преимуществено човек за пълен работен ден, но е възможно при добра кандидатура и желание за непълен работен ден да предложим варианти и за такава ангажираност.

5 причини да си купя настолна игра от BoardGames Ruse

Ами…защото вали?!? Да, това като цяло е най-очевидната причина. През октомври започват валежи, застудява и като цяло ни се напомня, че лятото е свършило. Разбира се, има вариант да сте от хората, които обичат да шляпат в локви…

Сега по-сериозно. Ето ги и причините, за които ние се сетихме.

1.Защото познаваме настолните игри. Клубът ни съществува от 2018 г, но ние играем настолни игри от по-отдавна. В библиотеката към клуба има над 250 заглавия, ние следим излизащи нови игри и участваме във фестивали за настолни игри. Тясно специализирани сме и когато предлагаме някоя игра в магазана към клуба, знаем защо сме я избрали. Можем да препоръчаме най-подходящата игра според вашите желания.

2.Защото при нас можете да пробвате игрите преди да ги купите. Да си признаем, настолните игри в днешно време се продават в добре изглеждащи кутии, но как може да знаете какво има вътре? Е, при нас може да видите компонентите на играта и дори да я изиграете преди да решите дали да я купите. Колкото и готина да е някоя игра не съществува чак такава универсалност и игра, която е харесала на колегата ви, може и да не ви допадне.

3.Защото предлагаме разнообразие от настолни игри. Магазинът към клуба ни има над 50 различни заглавия настолни игри – игри, с правила на български; английски/немски издания на игри; игри за деца на специализираното издателство ХАБА…Да, признаваме, че разнообразието не е като в онлайн магазин, но магазинът ни е едва на около 2 месеца.

4. Защото предлагаме и аксесоари за игри. Знаехте ли, че съществуват протектори за картите в настолните игри? Ако сте играли някоя от игрите в колекцията на клуба сигурно знаете. Протекторите са изключително важни, ако искате да удължите живота на игрите, които притежавате. Ние ги използваме за нашите игри и сме заредили разнообразие от различни размери и дебелина протектори. При нас има и зарчета за ролеви игри като ДнД, комплекти за оцветяване на миниатюри и маниатюри, имаме кутии, албуми и плеймети за картови игри като Magic:The Gathering…

5.За да има клуб за настолни игри в Русе. Ако харесвате идеята, че Русе има специализирано място, където хора, които харесват настолни игри, могат да се събират, общуват и да се забавляват, то купуването на настолна игра от нас е прекрасен начин да подкрепите съществуването му. Приходите от магазина към клуба ни помагат да разширим разнообразието от игри, които предлагаме на място и които можете да видите на живо. Те допринасят и за това изобщо да съществува това прекрасно място, което създадохме с много желание.

Настолните игри са възможност за общуване, за споделено време, за забавление, за раздвижване на мозъка, за пренасяне в други светове…Ако не сте играли скоро настолни игри, поправете се – изпускате толкова хубави неща.

Спечели настолна игра след посещение на “Десант на книгата”

В края на тази седмица предстои много интересно събитие в Русе – “Десант на книгата”. Това е първо издание на събитието, организирано от клуб “Мечтание”.

Подробна програма

Ние ще вземем участие като занесем няколко настолни игри, които да могат да се играят на място. По време на събитието ще можете да научите повече за дейността на клуба и програмата ни.

Имаме желание и да дадем награда на някой от посетителите ни в тези два дни. Как може това да сте вие?

1.Елате на събитието и намерете шатрата на BoardGames Ruse.

2.Снимайте се с нас, с банера ни, с игрите ни…каквото ви е удобно и възможно.

3.Публикувайте снимката в инстаграм с #boardgamesruse

4.След 18 ч в събота ще изтеглим томбола сред имената на всички участвали.

При повече от 25 снимки наградата ще е изданието Ticket to ride:New York.

Наградата

При 10-24 участници – ваучер за 20 лв отстъпка при покупка на настолна игра в клуба.

Под 10 участници – ваучер за 10 лв отстъпка при покупка на настолна игра в клуба.

Важат само снимки, публикувани в инстаграм с този хаштаг, за да можем да ги видим и включим в томболата. Наградите ще могат да се получат на място в клуба на ул. Борисова 8.

Начини за посещение на клуба

От началото на м.септември направихме някои промени в предлаганите варианти за посещение.

Актуалните възможности са:

чрез дневна карта (4 лв/човек) – важи в деня на закупуване. При всяко посещение се слага печат на специална бонус карта. Шестото посещение е безплатно (простата математика сочи, че така за 20 лв вход за 6 посещения цената на посещение е 3,33 лв)

-месечна карта (20 лв/човек) – картите важат от дата до дата на закупуване, т.е. могат да се закупят по всяко време, а не само в началото на месеца. Освен достъп до библиотеката на клуба, месечните карти дават и 10 % намаление на напитки (без крафт бири) на притежателите си. Хората с месечни карти участват безплатно или с отстъпка в специалните събития и турнири в клуба.

-намаление за хора с ISIC карти – 25 % намаление от дневния вход (т.е. 3 лв/ден) и активна бонус програма за безплатно шесто посещение. В дните сряда и четвъртък – и 10 % намаление на напитки (без крафт бири) .

-закупуване на артикул от магазина към клуба (настолни игри, МТГ продукти, слийвове и т.н. Не важи за напитки.) – създаваме тази опция, тъй като смятаме за основен плюс на клуба спрямо онлайн магазините това, че хората идват при нас, за да играят.

Ако искате да водите сесия на ДнД, но приятелите ви нямат комплект зарчета за нея и трябва да си набавят такива няма нужда да търсят други варианти – идвате в клуба, купувате си зарчета и играете без да заплащате допълнителен вход за деня на покупката.

Ако искате да играете кежуъл МТГ – идвате, взимате си бустър/кутийка/слийвове и т.н. и играете без да заплащате дневния вход.

Ако искате да си купите настолна игра, но не сте сигурни каква – идвате и заплащате дневен вход, играете игрите от библиотеката ни и ако решите да закупите игра, ви връщаме парите за дневния вход под формата за карта за безплатно посещение следващия път. (тъй като смятаме, че логиката за покупка на настолна игра е този “първо виждам – после купувам”).

Надяваме се чрез тези четири начина на посещения на клуба да покриваме нуждите на различни типове хора. Отворени сме за обратна връзка и идеи в тази насока.

Безплатна лятна работилница по гейм дизайн

Настолните игри стават все по-популярно хоби. С това се откриват/преоткриват образователните ползи от тях. В екипа на нашия клуб има учител и затова темата за това как настолните игри могат да се използват за развиване на умения не ни е чужда.

В периода 21-24. август искаме да проведем лятна работилница по дизайн на настолна игра за 5 деца на възраст от 9 до 13 години. Програмата на работилницата ще включва разиграване на игри, обяснение на основни механики в настолните игри, извеждане на основни съставни части на една игра, подготовка и тестване на прототипи по идея на децата. Заниманията ще се провеждат между 16 и 18 ч в сряда, четвъртък и петък, а в събота децата ще могат да поканят родителите си за тестване на разработените от тях игри. След приключване на работилницата прототипите на игри остават за децата.

Част от заготовките за прототипи на игри

И тук идва трудната част. Тъй като искаме да тестваме образователната си концепция за подобен тип занимания тази работилница ще е безплатна. Но искаме да подберем деца, за които темата е интересна. Търсим креативни деца. Не е задължително да са играли много съвременни настолни игри, но ще е прекрасно, ако имат изявен интерес в някаква област – напр. хоби, което може да ги мотивира за тема на създаваната от тях настолна игра. Допълнителни изисквания са децата да могат да посетят всички занимания от работилницата (от сряда до събота) и да получим разрешение за заснемане на процеса на разработка на настолните игри от родителите им.

Ако познавате дете, за което ще е интересно и полезно да надникне по-дълбоко в света на настолните игри, споделете му информацията. До 10 август очакваме кандидатури на желаещи деца, състоящи се от 3-4 изречения, в които да става ясна възрастта им, кои са любимите им игри (ако не са играли настолни игри, кои са любимите им книги) и на каква тема искат да създадат игра. Кандидатурите могат да се донесат на място в клуба (ул. Борисова 8) в работното му време или да се изпратят до имейл boardgamesruse@gmail.com. Освен кратката мотивация от децата е необходимо да бъде предоставен контакт (телефон/имейл), на който да можем да потърсим избраните участници (всъщност – родителите им).

Кратък график на избора:

31.юли – обявяване на работилницата

до 10 август събиране на кандидатури

до 12.август – избор на кандидати

до 15.август – свързване с избраните участници и уточняване на въпроси

21. август – започване на работилницата

Събития, свързани с Core set 2020 (MtG)

Чували ли сте някога за Magic:The Gathering? Почти сме сигурни, че няма как отговорът да е – не. Но все пак да си кажем в началото, че това е една от най-популярните в света картови игри с елемент на колекциониране (collectible card game/trading card game).

МТГ моменти в клуба

Играта е вълнуваща, предизвикателна и най-важното – забавна. Четири пъти в годината излиза ново издание на карти и това е съпътствано от събития, които да позволят на играчите – запалени и нови – да се запознаят с новите механики, които предлага всеки сет. Ние сме включили в календара си следните събития:

1.Magic Open House – събитие, създадено да въведе желаещи в правилата на играта. Входът му е свободен, а в клуба имаме достатъчно слубежни тестета, с които може да се играе. Хората, които решат, че играта им харесва, ще могат да се регистрират като играчи в клуба (онлайн регистрация в сайта, на компанията-създател на играта) и да получат безплатно лично тесте, което да вземат със себе си и да използват на кежуъл събития и за основа на надграждане.

2.Пререлийз на новия сет – това е събитие, което се случва една седмица преди официалното пускане в продажба на продуктите от новото издание. Събитието има турнирен характер. Всеки участник получава комплект от 6 пакета с по 15 карти от новото издание и има 1 час, за да “сглоби” ново тесте. След това участва в турнир с награди според реда на класирането. Събитието е по-подходящо за опитни играчи, но и запалени нови ентусиасти имат равни шансове за успех, тъй като всички играят с тесте, сглобено на момента. За първи път пререлийз събитието ще се случи в петък – 5 юли. Цена за участие: 45 лв.

Пререлийз пакета

3.Пререлийз парти – това е събитие, подходящо за хора, които не обичат турнирните формати, но харесват играта и искат да се запознаят с новото издание. Случва се съботата след пререлийза – 6 юли. Отново срещу цена от 45 лв може да се закупи пререлийз пакет и да се играе неангажиращо. Клубът ще раздаде поощрителни награди за хората, които изберат този начин.

4.Драфт (13 юли)- с официалното излизане на изданието се случва и друго турнирно събитие – драфт с бустери. Всеки участник получава по 3 пакета от по 15 карти. По специални правила се отварят пакетите и всеки участник избира карти от пакета, който е отворил, след това предава останалите за избор на друг човек на масата и т.н., докато не свършат всички пакети. Отново играчите имат време “да сглобят” дек от избраните от тях карти и да играят в турнир. Накрая се раздават награди според класирането. Цена за участие: 25 лв.

Пакет с 15 карти, който се използва в драфта

5.Deck builder’s toolkit Workshop (17-19.07, 14,00-16,00)- това е събитие, което ние разработваме и ще реализираме за пръв път. Насочено е към младежи от 14 до 20 години, които искат да се запознаят с една от най-приятните части в играта – създаването на личен дек. В рамките на три дни по два часа ще обясним основите на играта, символиката на различните цветове, механиките, които използват и т.н. Участниците ще могат да играт с различни служебни тестета, за да изберат кой тип дек им харесва най-много. Ще им дадем насоки за това какво трябва да съобразят при създаване на личен дек и накрая ще създадат такъв с помощта на deck builder’s toolkit продукта. Той съдържа основен пакет с карти и 4 бустера, с които този пакет може да се развие според желанието на всеки младеж. Тъй като работилницата ще се случи в група се надяваме и да засегнем друга интересна част в играта – размяната/търгуването на карти между играчите.

Цената за събитието е 40 лв и включва:

  • 3 х 2 ч занимания с обучител
  • 1 бр Deck builder’s toolkit (цената му за свободна продажба е 30 лв)
  • 5 бр карти за безплатен вход в клуба (регулярният вход е 4 лв/ден) – могат да се използват за оставане в клуба след заниманията в работилницата
  • 2 бр ваучери за 10% намаление на МТГ продукти и аксесоари, валидни за времето на работилницата (17-19.07.2019)

Местата за събитието са ограничени до 8. Необходимо е предварително записване чрез съобщение/обаждане в клуба.

Magic: The Gathering е завладяваща игра, която се играе в общност. Сега е моментът да опитате дали ще развълнува и вас!

Събитията за м.май

За пръв път решихме да покажем цялата програма за събития в клуба в началото на месеца.

Програмата за м.май

Събитията са разделени (дори цветово) на няколко групи:

1.Събития за настолни игри:

Learn&Play сесии – това са сесии за обясняване на една настолна игра, които се провеждат всяка сряда. Правилата на играта се обясняват подробно и модератор от клуба помага във взимането на решения в хода на играта. Подходящо е за хора, посещаващи клуба самостоятелно и за нови любители на настолните игри. Поради ограничените места в тези сесии е добре да запазите своето място предварително чрез лично съобщение до фейсбук страницата на клуба.
Вход: 4 лв/ дневна карта
Вход с ISIC карта: 3 лв
Вход с клубна карта: безплатен

8.05 – “Кралства” – https://www.facebook.com/events/1735734439905491/

Вечер с парти игри – това е събитие, което се провежда всяка събота. Очакваме компании и индивидуални играчи, които да играят една от над 20 парти настолни игри.

  • Вход: 4 лв
  • Вход с ISIC карта: 3 лв
  • Вход с клубна карта: безплатен
  • Вход за четирима: 14 лв
  • Вход за петима: 16 лв
  • Вход за шестима: 18 лв
Колекцията ни от парти настолни игри е голяма

Social gaming night – Събитието има социален характер – всеки посетител ще може да вземе табелка, на която да напише името си и да седне на някоя от масите за разиграване на настолни игри. Не е необходим предишен опит/познаване на игрите. Насочено е към индивидуални посетители или малки групи, които биха споделили вечерта си с непознати.

Вход: 2 лв (т.е. 50% намаление) + закупуване на напитка по избор от бара

Настолните игри са чудесна възможност да се запознаеш с нови хора

Семейна неделя с настолни игри – настолните игри са най-често свързвани с прекрасното време от детството, което сме прекарвали със семейството. Тъй като клубът ни е създаден най-вече като място за забавление за възрастни, решихме все пак да отделим специално време, подходящо за посещения от семейства с деца със специални условия, взимащи предвид нуждите на децата. Ще организираме първото такова събитие на 19. май от 10,00 до 12,30 ч. Събитието е подходящо за семейства с деца между 4 и 12-годишна възраст.

Вход: 3 лв/ настолна игра (важи за семейство от двама възрастни и до 3 деца). Няма да се заплаща индивидуален вход за събитието, а само “наем на игра”. Можете да играете една и съща игра няколко пъти, заплаща се само броя взети за игра настолни игри.

2. Magic the Gathering събития

Magic for beginners – събитие, насочено към хора, които искат да се запознаят с картовата игра MTG. Провежда се всеки четвъртък от 18 до 23 ч. В клуба има стартови тестета, които могат да се използват за игра в клуба. Ако играта ви хареса, можете да вземете тестето безплатно вкъщи и да посещавате и следващи събития за начинаещи с него. По време на събитието участниците играят с опитни играчи или други начинаещи. Всяко участие в събитията за начиниещи се отчита като 1 билет в томбола, която ще се изтегли в края на месеца, а наградите са:
*1 Deck builder’s toolkit
* 1 Planeswalker deck
* единични бустери, генерирани според броя нови играчи – по 1 бустер на всеки трима играчи.

Вход: 3 лв Вход с месечна карта: безплатно

Friday Night Magic – традиционно за МТГ събиране в петък вечер. Провеждаме го като турнир за Standard. Спрямо броя на участниците се отварят бустери и се избират карти от тях по реда на класиране.

Вход: 3 лв Вход с месечна карта: безплатно

MTG Booster Draft – на 4.05. ще проведем първото събитие с новото издание War of the Sparks. Повече за формата можете да намерите тук – https://wpn.wizards.com/en/booster-draft.

Цена: 25 лв (включва по 3 бустера за драфт на човек и дял за прайз съпорт)

Новото издание

MTG Modern – в неделите организираме събития за Modern. Надграден фонд според броя на участниците.

Вход: 3 лв Вход с месечна карта: безплатно

Ако имате интерес към MTG събитията, можете да посетите групата: https://www.facebook.com/groups/1059906450850444/
В нея се обсъждат актуални теми, свързани с играта и събитията в клуба.

3.Други събития

Пица петък – провежда се всеки петък от 18,00 до 18,45. Накратко:
– в петък, след края на работния ден се отбивате в клуба;
– ние сме подготвили “шведска маса” с пици от “Котката” и различни сосове;
– взимате си пица срещу 3 лв./парче;
– общувате с останалите посетители – можете тепърва да се запознаете с някого и да решите дали да останете да играете нещо или просто да завършите работната седмица в добра компания на хубаво място с бира в ръка.

Клубен куиз този месец организираме куиз по повод празника на гр.Русе.
Събитието е социализиращо, защото се играе по отбори, полезно за любопитните, защото се научават нови неща, предизвикателно – за хората с по-голям състезателен дух.

Събитието е отборно и със задължителна регистрация

* Условия за участие: съберете отбор от 4 души (при по-малко хора в отбор се дават бонус точки към крайното класиране; при повече от четирима души се отнемат точки от крайното класиране), изберете име на отбора си и ни пишете до 10.май, за да резервирате своето място на куиза.
* Вход за участие: 3 лв/човек + напитка по избор от бара
* Награден фонд: Генерира се от събраните 3 лв/човек и се разпределя в съотношение 60:40 за отборите на първо и второ място. Отборът, заел трето място, ще получи поощрителна награда от BoardGames Ruse.

Подробна информация за събитията, които организираме, можете да намирате във фейсбук страницата на клуба: https://www.facebook.com/pg/BoardGamesRuse/events/

Ако искате да организираме вашето лично събитие, може да прочетете повече за условията за това тук – https://boardgamesruse.com/%d1%81%d1%8a%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%8f/

Игра на седмицата № 6 – Каркасон:Амазонка

Седмица № 6 на нашето предизвикателство за разиграване на 52 настолни игри през 2019 година е посветена на игрите, които са в предимно зелена кутия.

Играта, която ви предлагаме за покриване на категорията е Каркасон:Амазонка. Това е вариант на класическия Каркасон, в която има добавени механики.

Основната идея на играта е запазена – участниците теглят плочки и ги поставят на обща карта. Могат да разполагат по плочките свои обекти – човечета или лагери (играят ролята на селяните в основната версия). Отделно разполагат и с лодки, които се движат по река Амазонка.

На плочките има различни елементи – селища, джунгла, река (притоци на Амазонка) и самата Амазонка. На някои от плочките има особени знаци, които задействат допълнителни действия, напр. можете да преместите лодката си по Амазонка.

Играта приключва, когато приключат плочките. Броят се точки и печели играчът, с най-много точки.

В библиотеката на клуба има и други варианти за покриване на тази категория.

Приятна игра!