Често задавани въпроси

Какво е клуб за настолни игри?  – клубовете за настолни игри са нов тип заведения, които стават популярни в последните 5-6 години в целия свят. Те предлагат “библиотека” от съвременни настолни игри и уютна и удобна обстановка, в която те да се разиграват. Клубовете за настолни игри са място за социални контакти, общуване лице в лице и забавление.

Как функционира BoardGames Ruse? – всеки посетител на клуба заплаща дневен вход от 4 лв. Срещу тази сума получавате достъп до над 200 настолни игри, удобни маси за игра, помощ при разучаване на игри. Клубът по същество е бар, така че при посещението си имате възможност да поръчвате топли напитки, безалкохолни, вино, бира. 

Има ли други варианти за посещение?

месечни карти – това са предплатени карти, които дават достъп до клуба за 30 дни и 10 % отстъпка от цената на напитки (без крафт бирите)

-намаление за хора с ISIC карти – 25% от дневния вход и 10% от цената на напитки (без крафт бири) в сряда и четвъртък.

Би ми било интересно да играя настолни игри, но съм играл само неща като “Не се сърди, човече” и “Монополи”. Как да се ориентирам в толкова много игри, които имате? – колекцията ни от игри е организирана чрез цветни кръгли стикери на всяка кутия. За начинаещи в хобито можете да избирате сред кутиите със зелен стикер. Служителите в клуба могат да ви препоръчат игри спрямо интереса и опита ви.

Бих искал да играя настолни игри, но нямам с кого да дойда.  – Всъщност не малка част от посетителите ни идват самостоятелно. Ако се притеснявате дали ще намерите компания, най-лесният начин е да посетите събитията ни в сряда, които са насочени към обясняване и разигравана на една различна настолна игра всяка седмица. На това събитие идват само индивидуални посетители, има обявена игра, която ще се играе, и със сигурност ще има с кого да я играете. 

Не знам дали искам да играя настолни игри. Мога ли да дойда и само да изпия една бира? – Да, както казахме, клубът е преди всичко бар, така че тук винаги ще ви очакват интересни и студени бири. Ако ни посетите без да играете настолни игри, не дължите дневен вход. 

Подсказваме също, че между 14,00 и 17,00 ч. в клуба е доста спокойно, така че ако имате нужда да разнообразите работата в офиса или у дома, можете да дойдете в клуба и да го ползвате като работно пространство – имаме удобни маси, много контакти и разклонители. Понякога човек е по-креативен, когато смени обстановката.

Разбирам, че заведението е бар, но мога ли да дойда да играя игри с детето си? – В клуба имаме секция с детски игри. Повечето са подходящи за деца над 7-годишна възраст. Важно при планиране на посещение в клуба е да знаете, че деца под 12-годишна възраст трябва да са придружени от възрастен. Това се налага, тъй като опитът ни показва, че по-малки деца имат нужда от модератор при игрите си, а клубът не може да осигури постоянен такъв за всяка маса. Играенето на настолни игри може да е прекрасно семейно преживяване, не пропускайте да бъдете с децата си.