Как и защо да си купим (и) настолни игри на Black Friday?

Както вероятно сте забелязали, настолните игри, подобно на виниловите плочи, се завръщат в полезрението на все повече хора. Причините могат да се обсъждат и анализират много, но може би главната е това, че настолните игри ни помагат да общуваме повече, а натовареното ни ежедневие ни предоставя все по-малко възможности за това. 

Настолните игри могат да са приятно семейно занимание в почивен ден, могат да са тайната съставка на супер готино парти с приятели в петък вечер или начин да се спасиш от бърнаут в средата на работната седмица. 

Утре е ДЕНЯТ за пазаруване. Едва ли има някой, който не си мисли вече какво и къде ще проверява дали е намалено. Ние решихме да ви направим  един бърз наръчник със съвети как да намерите най-добрата настолна игра за вас утре.

Въпреки че вероятно различни вериги като Емаг и повечето книжарници ще предлагат намаления на настолни игри, най-добре, според нас, е да погледнете първо в някои от специализираните онлайн магазини за настолни игри.

Даваме ви кратък списък (утре направо си ги заредете на компютъра и ги разгледайте един по един):

Онлайн магазинът на Фантасмагория: От няколко дни те пускат тийзъри във Фейсбук страницата си, така че очакваме интересни предложения от тях.

Онлайн магазинът BoardGames: Те обявиха намаления на игри, важащи от 7. до 27. ноември, така че не знаем дали ще правят допълнителни намаления утре.

Онлайн магазинът на Pikko games: Също не е ясно дали ще има намаления, но проверете утре все пак.

Онлайн магазинът на Настола: Отново не знаем дали и какви намаления да очакваме, но пък от този магазин излязоха с интересна статия защо настолните игри са страхотен подарък за Коледа миналата седмица.

Ако нямате все още идея за конкретна игра, която да си купите, ви съветваме освен да изчитате описанията на игрите, които са дадени в самите сайтове, да потърсите и ревю на играта. 

Двата основни сайта, които използваме ние, за да се информираме за новостите в света на настолните игри, и които могат да са ви полезни при взимането на решение каква игра да си купите са bigboxgamers и BoarDDelights.

Приятно пазаруване! Похвалете ни се какво сте успели да си купите!