Денят на зарчето в Русе

Световният ден на зарчето е на 4-ти декември и започва като празник, почитан в САЩ. Зарчетата обаче са толкова разпространени по целия свят, че празникът бързо завладява всички. 

През декември 2017 г. в Русе той бе отбелязан за пръв път. Това бе пробно събитие за нас, искахме да разберем дали в Русе има хора, които се интересуват от настолни игри. 

Приятели ли дадоха помещение на ул. Кладница и заедно с няколко доброволци организирахме свободна игра. Дойдоха много хора и ни помогнаха да решим да започваме с реализирането на идеята си за първия клуб за настолни игри в Русе.

Снимка от събитието на 3.12.2017 г.

Радваме се, че само година по-късно можем да се похвалим с действащ клуб в центъра на града, голяма библиотека с игри и много приятни хора, с които се запознахме покрай играенето на настолни игри.

Тази година ще отбележим Деня на зарчето с безплатен вход за посетителите си на 5-ти декември и с няколко активности:

1.Игра за снимки със зарчета. Миналата година направихме игра, в която хората можеха да се снимат със зарчета. Снимката с най-много харесвания донесе на своя автор награда – играта “Кралят на Токио”. 

наградата през 2017 г.

Тази година организираме същата игра. Условията са:
🎲Снимайте се със зарчета, снимайте зарчета, снимайте как играете игра със зарчета…Вие решавате – стига да има зарчета на снимката.
🎲Публикувайте снимката в личния си фейсбук профил, като не забравите да я направите публична.
🎲Сложете #dicedayruse2018 към снимката си, за да я открием.
На 5-ти декември в 20,00 часа ние ще проверим коя снимка има най-много харесвания и човекът, който я е публикувал, ще спечели “Sagrada”.

Ако се чудите каква е тази игра, можете да прочетете ревю за нея, а ние гарантираме, че играта е много красива, приятна, подходяща за начинаещи, но няма да бъде скучна и за опитни играчи.

2. Игра със снимка за познаване на зарчета. 

Както знаете има стотици игри, използващи зарчета. Ние сме ви подготвили 6 зарчета. Всички, които познаят откъде са зарчетата, участват в томбола за специално изработено бижу с двайсетстенно зарче. Тъй като снимката включва и едно зарче, което не е от никоя игра, тези от вас, които познаят кое е това зарче, също участват в томбола за спечелване на бижу от зарчета. Отговорите очакваме на нашата Фейсбук страница.

Познайте откъде са тези зарчета?

3. Турнир върху Formula D – турнирът е отворен за до 10 човека. Победителят ще спечели месечна карта за клуба.

Надяваме се тази година Денят на зарчето да е още по-вълнуващ за всички ни. До скоро!