5 интересни магазина за настолни игри в света

Темата за това кое е първо – магазините за настолни игри или клубовете за настолни игри прилича малко на темата за яйцето и кокошката. Двете неща са взаимно свързани и рано или късно клубовете започват да продават игри, а магазините отделят пространство за тестване на игри преди покупка.

В тази статия ще ви представим 5 интересни магазини за настолни игри. Те едва ли могат да се категоризират като най-интересните, но всеки от тях е уникален заради нещо, което прави по-добре от другите.

1.Mox boarding house – това всъщност е верига от цялостни комплекси за настолни игри. В една “къща” могат да се открият магазин за настолни игри, ресторант и клуб, в който могат да се играят настолни игри. Най-интересното, на което залагат, са частните им стаи за игри – те се наемат за определено време (заплащат се на час) и могат да се ползват от групи за празнуване на празник или просто за усамотена петък вечер с настолни игри.

Mox 

2.Labyrinth Games & Puzzles – Намиращият се във Вашингтон магазин има специална програма за работа с училища в града. Служители от магазина обучават учители как да изграждат умения за работа в екип, за търпение, за логическо мислена и др. на база настолните игри. Магазинът подпомага и изграждане на училищни клубове за настолни игри.

Labyrinth Games&Puzzles – снимка от Фейсбук профила им

3.Red goblin – Това е може би най-големият хоби магазин в румънската столица Букурещ. Освен настолни и картови игри, миниатюри и аксесоари, гоблинът предлага и голяма селекция от комикси.

Red goblin – снимка от vinsieu.eu

4.Dragon’s Lair – Този магазин се намира в Стокхолм и е дом не само на настолни игри, но и на видео игри и компютърни игри. Интересен факт е това, че предлагат безплатни курсове за родители, в които ги обучават да играят видео игри, за да могат да разберат защо децата им ги харесват толкова много.

Dragon’s Lair – снимката от Фейсбук профила им

5.Dice Dojo – Този чикагски клуб разполага с богата разнообразие от игри, пространство за тестване, но може би най-интересното, с което се отличава е това, че един от служителите им е куче. То е дружелюбно и създава добро настроение.

Dice dojo – снимката е от Фейсбук профила им

Факт е, че настолните игри стават все по-популярни в световен план и заедно с това се развива и физическите и онлайн магазини за игри и клубовете.

Ако искате да бъдете част от създаването на първия специализиран магазин за настолни игри в гр. Русе, можете да попълните тази анкета.