Игра на седмицата № 2 – Avalon

Както вече знаете, през 2019 г. в клуба организираме предизвикателство по изиграване на 52 различни настолни игри (колкото седмици има през годината). Част от инициативата ни е и ежеседмичното представяне на 1 настолна игра – игрите ще бъдат представяни по реда, който сме включили в списъка с предизвикателства. Така ще ви даваме идеи кои игри можете да играете.

Компонентите на играта

Парти игра със скрити самоличности, разделени в две групи “добри” и “лоши”. Играчите получават карта със самоличност в началото на играта (спрямо броя на играчите броя и вида на самоличностите са различни). По време на разиграването се избират хора, които да ходят на “мисии”. Всички гласуват дали това да са избраните – всеки иска да постигне различна цел в играта и затова би гласувал по различен начин или би се опитал да заблуди останалите играчи каква е истинската му цел.

елементите, с които се отрича или утвърждава избора на хора за мисии

След избор на играчи, които да изпълнят мисия, тези играчи гласуват дали мисията да е успешна или не (тайно). Играта се опира на темата за Мерлин, Моргана и др. легендарни персонажи, но предоставя възможност за забавление и влизане в различни роли. 


Играта може да се използва за покриване на категория № 2 “Игра за поне 8+ човека” от нашето годишно предизвикателство.