[Бира на седмицата]: Честит рожден ден, Metalhead Brewery

Бира на седмицата е нова инициатива в клуба ни, която цели да представи разнообразието от български крафт бири, които зареждаме. Всяка седмица ще предлагаме избрана бира с 10%.

Зимно време повечето хора се сещат за сгряващи напитки – чай, греяно вино…Но има и хора, които са доказателство, че за хубавите идеи няма сезон. Преди една година, насред зима, се ражда българската пивоварна Metalhead.

Ако у вас започва да се прокрадва мисълта дали пивоварите не са метал фенове, един поглед на фейсбук страницата им, ще разсее съмненията ви. Те са съвсем точни. А заглавията на бирите, които правят, са вдъхновени от вечни хитове.

Бирата в чашата е Your Girlfriend’s Girlfriend

В клуба ни за момента можете да намерите само две от бирите на Metalhead:

Your Girlfriend’s Girlfriend – (NEIPA, 6,9%, 40 IBU) свежа, цитрусова бира, с горчив оттенък.

Metalingus – (портър, 6,2 %, 30 IBU), бира с шоколадов вкус и с кокос.

По-горе ви линкнахме имената на бирите към песните…Сещате се.

През 2019 г. пивоварната очаква важна промяна и голяма стъпка – ще започнат да правят бирата си в собствена производствена база в Бургас. До момента техните бири се варят в Холандия. Желаем им успех и ще очакваме първите бири, произведени на родна земя.

И по повод първия им рожден ден, тази седмица в клуба ще можете да закупите и двете им бири с отстъпка 10%. Цитрусови нотки или кокос избирате?