Игра на седмицата № 4 – Кодови имена:Картини

През 2019 г. в клуба организираме предизвикателство за разиграване на 52 различни игри. Под №4 в него присъства категорията “Игра, в която трябва да се играе в екипи”.

Ще ви запознаем накратко с играта “Кодови имена:Картини”. Това е една от най-играните игри в клуба, но ако не сте я опитали – направете го следващият път.

Корицата на играта и нейните компоненти

Както може да се предположи, тази игра е вариант на “Кодови имена”, но вместо думи, тук се използват картинки. Те далеч не са толкова художествено издържани като тези в “Диксит”, но също предлагат възможност за разнообразни асоциации.

Някои от плочките

В играта участниците се разделят на два отбора и всеки отбор излъчва по един “водач”, който трябва да подава към отбора си асоциации, свързани с точно определени картинки от наредено поле 4х5.

Какво виждат “водачите” на двата отбора

Всеки верен отговор ви доближава до победата, грешните отговори могат да са от полза за противниковия отбор, да са неутрални или да ви отведат до “бомбата”, която финализира играта за всички участници.

Както всяка игра, която разчита на асоциации, тази игра е забавна, много подходяща за познаващи се компании или за хора, които тепърва се опознават.