5 причини да посетите фестивала “Настолен град”

“Настолен град” е фестивал за настолни игри, организиран вече три години в гр. Велико Търново от фондация “Да играем”. За нас той е много важен и решихме да ви дадем 5 причини да го посетите.

1.Наблизо е. Велико Търново е прекрасна дестинация за пътуване от Русе. Отнема около час и половина-два (малко повече, ако искате да отидете с влак). Има различни варианти за настаняване, включително намаления за участници във фестивала в няколко хотела, намиращи се в близост.

2.Има мноооого настолни игри. Във фестивала освен самите “Да играем” свои игри носят и участващите партньори – различни издатели на игри, магазини и клубове за настолни игри. Резултатът е голямо разнообразие от игри. Особено интересно е участието на разработчици на игри – това ви дава възможност да видите някои настолни игри, които се създават в България още преди те да са финализирани.

3.Има хора, които много харесват настолни игри. Един от най-големите проблеми на любителите на настолни игри е това с кого да играят. На фестивала “Настолен град” освен случайните посетители има и не малко хора, които пътуват от различни населени места специално за повода и шансовете ви да намерите супер готини нови хора, с които да играете, е невероятно голям.

4.Има турнири. За да сме конкретни – турнир по “Каркасон”, турнир по “Кингдомино”, турнир по Squirrel Attack (да, катериците, които бяха през декември в клуба ни), турнир по Yu-Gi-Oh.

Специално внимание искаме да ви обърнем на CATAN Big Game. Това е турнир, който ще се хареса на всички почитатели на “Катан” и предлага особен режим на игра, в който всички участници играят на едно дълго игрално поле, зарът се тегли от програма, ходовете се правят за време. Силно препоръчваме. За да участвате в турнира, трябва да попълните заявката си предварително тук.

5.И ние ще ходим. Не че нас не можете да ни видите в клуба от сряда до неделя всяка седмица, но все пак да си кажем.

Събитието е безплатно и двудневно. Какво повече може да иска човек?

Ако искате да подкрепите организаторите от фондация “Да играем”, един от начините е като поръчате тениска от фестивала.