Събитията за м.май

За пръв път решихме да покажем цялата програма за събития в клуба в началото на месеца.

Програмата за м.май

Събитията са разделени (дори цветово) на няколко групи:

1.Събития за настолни игри:

Learn&Play сесии – това са сесии за обясняване на една настолна игра, които се провеждат всяка сряда. Правилата на играта се обясняват подробно и модератор от клуба помага във взимането на решения в хода на играта. Подходящо е за хора, посещаващи клуба самостоятелно и за нови любители на настолните игри. Поради ограничените места в тези сесии е добре да запазите своето място предварително чрез лично съобщение до фейсбук страницата на клуба.
Вход: 4 лв/ дневна карта
Вход с ISIC карта: 3 лв
Вход с клубна карта: безплатен

8.05 – “Кралства” – https://www.facebook.com/events/1735734439905491/

Вечер с парти игри – това е събитие, което се провежда всяка събота. Очакваме компании и индивидуални играчи, които да играят една от над 20 парти настолни игри.

  • Вход: 4 лв
  • Вход с ISIC карта: 3 лв
  • Вход с клубна карта: безплатен
  • Вход за четирима: 14 лв
  • Вход за петима: 16 лв
  • Вход за шестима: 18 лв
Колекцията ни от парти настолни игри е голяма

Social gaming night – Събитието има социален характер – всеки посетител ще може да вземе табелка, на която да напише името си и да седне на някоя от масите за разиграване на настолни игри. Не е необходим предишен опит/познаване на игрите. Насочено е към индивидуални посетители или малки групи, които биха споделили вечерта си с непознати.

Вход: 2 лв (т.е. 50% намаление) + закупуване на напитка по избор от бара

Настолните игри са чудесна възможност да се запознаеш с нови хора

Семейна неделя с настолни игри – настолните игри са най-често свързвани с прекрасното време от детството, което сме прекарвали със семейството. Тъй като клубът ни е създаден най-вече като място за забавление за възрастни, решихме все пак да отделим специално време, подходящо за посещения от семейства с деца със специални условия, взимащи предвид нуждите на децата. Ще организираме първото такова събитие на 19. май от 10,00 до 12,30 ч. Събитието е подходящо за семейства с деца между 4 и 12-годишна възраст.

Вход: 3 лв/ настолна игра (важи за семейство от двама възрастни и до 3 деца). Няма да се заплаща индивидуален вход за събитието, а само “наем на игра”. Можете да играете една и съща игра няколко пъти, заплаща се само броя взети за игра настолни игри.

2. Magic the Gathering събития

Magic for beginners – събитие, насочено към хора, които искат да се запознаят с картовата игра MTG. Провежда се всеки четвъртък от 18 до 23 ч. В клуба има стартови тестета, които могат да се използват за игра в клуба. Ако играта ви хареса, можете да вземете тестето безплатно вкъщи и да посещавате и следващи събития за начинаещи с него. По време на събитието участниците играят с опитни играчи или други начинаещи. Всяко участие в събитията за начиниещи се отчита като 1 билет в томбола, която ще се изтегли в края на месеца, а наградите са:
*1 Deck builder’s toolkit
* 1 Planeswalker deck
* единични бустери, генерирани според броя нови играчи – по 1 бустер на всеки трима играчи.

Вход: 3 лв Вход с месечна карта: безплатно

Friday Night Magic – традиционно за МТГ събиране в петък вечер. Провеждаме го като турнир за Standard. Спрямо броя на участниците се отварят бустери и се избират карти от тях по реда на класиране.

Вход: 3 лв Вход с месечна карта: безплатно

MTG Booster Draft – на 4.05. ще проведем първото събитие с новото издание War of the Sparks. Повече за формата можете да намерите тук – https://wpn.wizards.com/en/booster-draft.

Цена: 25 лв (включва по 3 бустера за драфт на човек и дял за прайз съпорт)

Новото издание

MTG Modern – в неделите организираме събития за Modern. Надграден фонд според броя на участниците.

Вход: 3 лв Вход с месечна карта: безплатно

Ако имате интерес към MTG събитията, можете да посетите групата: https://www.facebook.com/groups/1059906450850444/
В нея се обсъждат актуални теми, свързани с играта и събитията в клуба.

3.Други събития

Пица петък – провежда се всеки петък от 18,00 до 18,45. Накратко:
– в петък, след края на работния ден се отбивате в клуба;
– ние сме подготвили “шведска маса” с пици от “Котката” и различни сосове;
– взимате си пица срещу 3 лв./парче;
– общувате с останалите посетители – можете тепърва да се запознаете с някого и да решите дали да останете да играете нещо или просто да завършите работната седмица в добра компания на хубаво място с бира в ръка.

Клубен куиз този месец организираме куиз по повод празника на гр.Русе.
Събитието е социализиращо, защото се играе по отбори, полезно за любопитните, защото се научават нови неща, предизвикателно – за хората с по-голям състезателен дух.

Събитието е отборно и със задължителна регистрация

* Условия за участие: съберете отбор от 4 души (при по-малко хора в отбор се дават бонус точки към крайното класиране; при повече от четирима души се отнемат точки от крайното класиране), изберете име на отбора си и ни пишете до 10.май, за да резервирате своето място на куиза.
* Вход за участие: 3 лв/човек + напитка по избор от бара
* Награден фонд: Генерира се от събраните 3 лв/човек и се разпределя в съотношение 60:40 за отборите на първо и второ място. Отборът, заел трето място, ще получи поощрителна награда от BoardGames Ruse.

Подробна информация за събитията, които организираме, можете да намирате във фейсбук страницата на клуба: https://www.facebook.com/pg/BoardGamesRuse/events/

Ако искате да организираме вашето лично събитие, може да прочетете повече за условията за това тук – https://boardgamesruse.com/%d1%81%d1%8a%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%8f/