Събития, свързани с Core set 2020 (MtG)

Чували ли сте някога за Magic:The Gathering? Почти сме сигурни, че няма как отговорът да е – не. Но все пак да си кажем в началото, че това е една от най-популярните в света картови игри с елемент на колекциониране (collectible card game/trading card game).

МТГ моменти в клуба

Играта е вълнуваща, предизвикателна и най-важното – забавна. Четири пъти в годината излиза ново издание на карти и това е съпътствано от събития, които да позволят на играчите – запалени и нови – да се запознаят с новите механики, които предлага всеки сет. Ние сме включили в календара си следните събития:

1.Magic Open House – събитие, създадено да въведе желаещи в правилата на играта. Входът му е свободен, а в клуба имаме достатъчно слубежни тестета, с които може да се играе. Хората, които решат, че играта им харесва, ще могат да се регистрират като играчи в клуба (онлайн регистрация в сайта, на компанията-създател на играта) и да получат безплатно лично тесте, което да вземат със себе си и да използват на кежуъл събития и за основа на надграждане.

2.Пререлийз на новия сет – това е събитие, което се случва една седмица преди официалното пускане в продажба на продуктите от новото издание. Събитието има турнирен характер. Всеки участник получава комплект от 6 пакета с по 15 карти от новото издание и има 1 час, за да “сглоби” ново тесте. След това участва в турнир с награди според реда на класирането. Събитието е по-подходящо за опитни играчи, но и запалени нови ентусиасти имат равни шансове за успех, тъй като всички играят с тесте, сглобено на момента. За първи път пререлийз събитието ще се случи в петък – 5 юли. Цена за участие: 45 лв.

Пререлийз пакета

3.Пререлийз парти – това е събитие, подходящо за хора, които не обичат турнирните формати, но харесват играта и искат да се запознаят с новото издание. Случва се съботата след пререлийза – 6 юли. Отново срещу цена от 45 лв може да се закупи пререлийз пакет и да се играе неангажиращо. Клубът ще раздаде поощрителни награди за хората, които изберат този начин.

4.Драфт (13 юли)- с официалното излизане на изданието се случва и друго турнирно събитие – драфт с бустери. Всеки участник получава по 3 пакета от по 15 карти. По специални правила се отварят пакетите и всеки участник избира карти от пакета, който е отворил, след това предава останалите за избор на друг човек на масата и т.н., докато не свършат всички пакети. Отново играчите имат време “да сглобят” дек от избраните от тях карти и да играят в турнир. Накрая се раздават награди според класирането. Цена за участие: 25 лв.

Пакет с 15 карти, който се използва в драфта

5.Deck builder’s toolkit Workshop (17-19.07, 14,00-16,00)- това е събитие, което ние разработваме и ще реализираме за пръв път. Насочено е към младежи от 14 до 20 години, които искат да се запознаят с една от най-приятните части в играта – създаването на личен дек. В рамките на три дни по два часа ще обясним основите на играта, символиката на различните цветове, механиките, които използват и т.н. Участниците ще могат да играт с различни служебни тестета, за да изберат кой тип дек им харесва най-много. Ще им дадем насоки за това какво трябва да съобразят при създаване на личен дек и накрая ще създадат такъв с помощта на deck builder’s toolkit продукта. Той съдържа основен пакет с карти и 4 бустера, с които този пакет може да се развие според желанието на всеки младеж. Тъй като работилницата ще се случи в група се надяваме и да засегнем друга интересна част в играта – размяната/търгуването на карти между играчите.

Цената за събитието е 40 лв и включва:

  • 3 х 2 ч занимания с обучител
  • 1 бр Deck builder’s toolkit (цената му за свободна продажба е 30 лв)
  • 5 бр карти за безплатен вход в клуба (регулярният вход е 4 лв/ден) – могат да се използват за оставане в клуба след заниманията в работилницата
  • 2 бр ваучери за 10% намаление на МТГ продукти и аксесоари, валидни за времето на работилницата (17-19.07.2019)

Местата за събитието са ограничени до 8. Необходимо е предварително записване чрез съобщение/обаждане в клуба.

Magic: The Gathering е завладяваща игра, която се играе в общност. Сега е моментът да опитате дали ще развълнува и вас!