Безплатна лятна работилница по гейм дизайн

Настолните игри стават все по-популярно хоби. С това се откриват/преоткриват образователните ползи от тях. В екипа на нашия клуб има учител и затова темата за това как настолните игри могат да се използват за развиване на умения не ни е чужда.

В периода 21-24. август искаме да проведем лятна работилница по дизайн на настолна игра за 5 деца на възраст от 9 до 13 години. Програмата на работилницата ще включва разиграване на игри, обяснение на основни механики в настолните игри, извеждане на основни съставни части на една игра, подготовка и тестване на прототипи по идея на децата. Заниманията ще се провеждат между 16 и 18 ч в сряда, четвъртък и петък, а в събота децата ще могат да поканят родителите си за тестване на разработените от тях игри. След приключване на работилницата прототипите на игри остават за децата.

Част от заготовките за прототипи на игри

И тук идва трудната част. Тъй като искаме да тестваме образователната си концепция за подобен тип занимания тази работилница ще е безплатна. Но искаме да подберем деца, за които темата е интересна. Търсим креативни деца. Не е задължително да са играли много съвременни настолни игри, но ще е прекрасно, ако имат изявен интерес в някаква област – напр. хоби, което може да ги мотивира за тема на създаваната от тях настолна игра. Допълнителни изисквания са децата да могат да посетят всички занимания от работилницата (от сряда до събота) и да получим разрешение за заснемане на процеса на разработка на настолните игри от родителите им.

Ако познавате дете, за което ще е интересно и полезно да надникне по-дълбоко в света на настолните игри, споделете му информацията. До 10 август очакваме кандидатури на желаещи деца, състоящи се от 3-4 изречения, в които да става ясна възрастта им, кои са любимите им игри (ако не са играли настолни игри, кои са любимите им книги) и на каква тема искат да създадат игра. Кандидатурите могат да се донесат на място в клуба (ул. Борисова 8) в работното му време или да се изпратят до имейл boardgamesruse@gmail.com. Освен кратката мотивация от децата е необходимо да бъде предоставен контакт (телефон/имейл), на който да можем да потърсим избраните участници (всъщност – родителите им).

Кратък график на избора:

31.юли – обявяване на работилницата

до 10 август събиране на кандидатури

до 12.август – избор на кандидати

до 15.август – свързване с избраните участници и уточняване на въпроси

21. август – започване на работилницата