5 причини да си купя настолна игра от BoardGames Ruse

Ами…защото вали?!? Да, това като цяло е най-очевидната причина. През октомври започват валежи, застудява и като цяло ни се напомня, че лятото е свършило. Разбира се, има вариант да сте от хората, които обичат да шляпат в локви…

Сега по-сериозно. Ето ги и причините, за които ние се сетихме.

1.Защото познаваме настолните игри. Клубът ни съществува от 2018 г, но ние играем настолни игри от по-отдавна. В библиотеката към клуба има над 250 заглавия, ние следим излизащи нови игри и участваме във фестивали за настолни игри. Тясно специализирани сме и когато предлагаме някоя игра в магазана към клуба, знаем защо сме я избрали. Можем да препоръчаме най-подходящата игра според вашите желания.

2.Защото при нас можете да пробвате игрите преди да ги купите. Да си признаем, настолните игри в днешно време се продават в добре изглеждащи кутии, но как може да знаете какво има вътре? Е, при нас може да видите компонентите на играта и дори да я изиграете преди да решите дали да я купите. Колкото и готина да е някоя игра не съществува чак такава универсалност и игра, която е харесала на колегата ви, може и да не ви допадне.

3.Защото предлагаме разнообразие от настолни игри. Магазинът към клуба ни има над 50 различни заглавия настолни игри – игри, с правила на български; английски/немски издания на игри; игри за деца на специализираното издателство ХАБА…Да, признаваме, че разнообразието не е като в онлайн магазин, но магазинът ни е едва на около 2 месеца.

4. Защото предлагаме и аксесоари за игри. Знаехте ли, че съществуват протектори за картите в настолните игри? Ако сте играли някоя от игрите в колекцията на клуба сигурно знаете. Протекторите са изключително важни, ако искате да удължите живота на игрите, които притежавате. Ние ги използваме за нашите игри и сме заредили разнообразие от различни размери и дебелина протектори. При нас има и зарчета за ролеви игри като ДнД, комплекти за оцветяване на миниатюри и маниатюри, имаме кутии, албуми и плеймети за картови игри като Magic:The Gathering…

5.За да има клуб за настолни игри в Русе. Ако харесвате идеята, че Русе има специализирано място, където хора, които харесват настолни игри, могат да се събират, общуват и да се забавляват, то купуването на настолна игра от нас е прекрасен начин да подкрепите съществуването му. Приходите от магазина към клуба ни помагат да разширим разнообразието от игри, които предлагаме на място и които можете да видите на живо. Те допринасят и за това изобщо да съществува това прекрасно място, което създадохме с много желание.

Настолните игри са възможност за общуване, за споделено време, за забавление, за раздвижване на мозъка, за пренасяне в други светове…Ако не сте играли скоро настолни игри, поправете се – изпускате толкова хубави неща.